Tinder review en informatie! Deze dingen moet je weten van Tinder! (2024)

Wel eens van de dating app Tinder gehoord? Grote kans van wel. Tinder is wereldwijd de populairste dating app. Dagelijks zorgt Tinder voor meer dan 26 miljoen matches en in totaal heeft de dating app voor meer dan 20 miljard matches gezorgd. Tinder is actief in 190 landen over de wereld en zorgt voor een miljoen dates per week. In Nederland is de app razend populair, 1,2 miljoen Nederlanders gebruiken de dating app.

Tinder was snel populair en heeft in korte tijd de datingmarkt veroverd. Dat komt omdat de app erg gebruiksvriendelijk is. Met een paar keer swipen heb je al een match en je kunt meteen beginnen te chatten. Bovendien is Tinder volledig gratis te gebruiken. De dating app Tinder is een leuke en interessante manier om nieuwe mensen te leren kennen.

Wat kun je in dit artikel lezen?
  1. Hoe werkt Tinder?
  2. Voor welke doelgroep is Tinder bedoeld?
  3. Profiel op Tinder
  4. Is Tinder gratis?
  5. De voordelen van Tinder
  6. De nadelen van Tinder
  7. Tinder downloaden of niet?

Hoe werkt Tinder?

Tinder is een simpele dating app waarmee je met een paar keer swipen een match hebt. De dating app maakt gebruik van een zogenaamd vlug beoordelingssysteem. Je beoordeelt andere Tindergebruikers vlug door aan te geven of je een persoon leuk vindt of wil overslaan.

Het werkt als volgt. Je ziet een aantal foto’s van iemand. Wanneer je die persoon leuk vindt, swipe je naar rechts. Vind je een persoon niet leuk, dan swipe je naar links om die persoon over te slaan. Wanneer beide personen elkaar leuk hebben gevonden, is er een match. Dan kun je berichten naar elkaar versturen.

Je kunt precies instellen wat voor personen je te zien krijgt om te beoordelen. Zo kun je instellen of je alleen mannen, alleen vrouwen of beide te zien wil krijgen. Je kunt een maximumafstand instellen van je huidige locatie en je kunt precies instellen welke leeftijdsgroep je te zien krijgt.

Lees ook: De beste dating apps van Nederland!

Voor welke doelgroep is Tinder bedoeld?

Tinder heeft geen specifieke doelgroep. Iedereen kan de dating app installeren en gebruiken. Je moet wel minimaal 18 jaar zijn om de Tinder te mogen gebruiken, maar er is geen maximumleeftijd.

De meeste mensen die de dating app gebruiken zijn tussen de 18 en 40 jaar. Vooral veel jongeren zijn op Tinder te vinden die op zoek zijn naar een date, vriendschap of een relatie.

Tinder review en informatie! Deze dingen moet je weten van Tinder! (1)

Profiel op Tinder

Op je Tinderprofiel kun je verschillende dingen instellen die andere gebruikers krijgen te zien. Zo kun je tot wel 9 foto’s aan je profiel toevoegen, kun je een beschrijving van jezelf geven, kun je opgeven wat je huidige functie is, bij welk bedrijf je werkt, wat voor opleiding je volgt of hebt gedaan en je kunt Instagram aan je Tinderaccount koppelen. Ook kun je Spotify aan je Tinderprofiel koppelen zodat andere mensen kunnen zien wat voor muzieksmaak je hebt.

Met al die informatie kun je dus een uitgebreid profiel creëren. Zo komen mensen erachter hoe je bent en wat je interesses zijn.

Lees ook: het ideale Tinderprofiel!

Is Tinder gratis?

Je kunt Tinder volledig gratis gebruiken. Je kunt dan wel geen gebruik maken van bepaalde functies. Zo kun je niet zien wie jou leuk heeft gevonden en kun je de locatie van het land niet veranderen. Wil je toegang krijgen tot alle functies op de dating app, dan moet je een abonnement afsluiten. Je kunt verschillende abonnementen kiezen: Tinder Plus, Gold of Platinum.

Wat zijn de mogelijkheden met Tinder Plus?

Wanneer je voor Tinder Plus hebt gekozen, heb je toegang tot meer functies dan een gratis lid. Met Tinder plus kan je de locatie van je land veranderen, krijg je 1 gratis boost per maand, je kunt kiezen wie jou te zien krijgt en beperken wat andere mensen te zien krijgen van je profiel. Je krijgt ook 5 superlikes per dag (daarmee heb je 3 keer meer kans op een match), onbeperkte likes, onbeperkte rewinds en Tinder wordt advertentievrij.

Aan Tinder Plus hangt wel een prijskaartje. Om 1 maand de Plus-versie te gebruiken, betaal je € 9,99, voor 6 maanden betaal je € 5,16 per maand en voor 12 maanden betaal je € 3,41 per maand.

Lees meer vanTinder Plus!

Wat zijn de mogelijkheden met Tinder Gold?

Tinder Gold is een pakket met nog meer functies dan Tinder Plus. Met het pakket Gold kun je ook zien wie jou leuk heeft gevonden, je krijgt volledige toegang tot top pick, je hebt onbeperkte likes, onbeperkte rewinds en 5 superlikes per dag, je ontvangt 1 gratis boost per maand, je kiest wie jou kan zien, je kan je profiel beheren, de dating app gebruiken over de hele wereld en er zijn geen advertenties.

Met Tinder Gold kun je de dating app goed gebruiken. Je hebt toegang tot veel functies waar veel andere gebruikers geen toegang tot hebben. Het brengt echter wel het nodige prijskaartje met zich mee. Voor 1 maand Tinder Gold betaal je € 14,99, voor 6 maanden is het € 7,66 per maand en voor 12 maanden is het € 4,99 per maand.

Lees meer vanTinder Gold!

Wat zijn de mogelijkheden met Tinder Platinum

Het laatste pakket dat ook de meeste voordelen en kosten met zich meebrengt, is Tinder Platinum. Je hebt dan toegang tot alle functies, en dat zijn er wel wat. Naast de functies die je met Plus en Gold krijgt, kan je ook berichten sturen voordat je matcht, jouw likes krijgen voorrang, berichten die je stuurt hebben voorrang en je ziet meteen als mensen jou leuk vinden.

Doordat je met Tinder Platinum van alle functies gebruik kunt maken, hangt er ook een flink prijskaartje aan. Voor 1 maand betaal je € 20,99, voor 6 maanden € 9,99 per maand en voor 12 maanden € 6,66 per maand.

Lees meer vanTinder Platinum!

De voordelen van Tinder

Er zijn veel voordelen van Tinder. Zo kun je de app altijd en overal gebruiken en de app is erg gebruiksvriendelijk. Je kunt snel singles vinden in je omgeving en je hebt al snel een match met iemand. Een ander voordeel is dat je alleen kunt chatten met iemand die je leuk hebt gevonden, zo krijg je geen ongewenste berichten.

De dating app is volledig gratis te gebruiken. Je hoeft niet per se te betalen voor de dating app om matches te krijgen en berichten te sturen. Wil je toch nog meer met de dating app doen, kun je een abonnement afsluiten.

Lees ook: 100 beste openingszinnen voor Tinder!

De nadelen van Tinder

Er zijn niet alleen maar voordelen met Tinder verbonden. Er zijn ook heel wat nadelen van Tinder. Zo blijft het contact op Tinder vaak oppervlakkig en zijn sommige gebruikers niet op zoek naar de liefde, omdat ze al een relatie hebben.

Tinder maakt gebruik van een zogenaamd swipesysteem. Als je iemand leuk vindt, veeg je naar rechts, en om iemand over te slaan, veeg je naar links. Daar is veel kritiek op. Sommigen vinden het vleeskeuring en je komt niet te weten hoe de persoon echt is.

Tinder downloaden of niet?

Ben je op zoek naar een populaire dating app? Dan is Tinder een aanrader. Tinder is de populairste dating app in Nederland. Meer dan 1,2 miljoen Nederlanders gebruiken de app. Tinder is ook gemakkelijk te gebruiken. Binnen de kortste keren heb je een match met iemand. Je kunt Tinder downloaden in de App Store en in Google Play.

Ben je op zoek naar een serieuze relatie? Dan is Tinder geen aanrader. Veel mensen op de dating app zijn niet op zoek zijn naar een serieuze relatie, maar naar een spannende date of onenightstand. Als je op zoek bent naar een serieuze relatie zijn Parship of Lexa veel betere opties.

Tinder review en informatie! Deze dingen moet je weten van Tinder! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated:

Views: 6224

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.